spacer

De orthopedagoog

Mijn naam is Christel Aarntzen (1973), ik ben moeder van twee schoolgaande dochters en heb als pleegmoeder in totaal zes pleegkinderen begeleid.
Ik werk vol passie voor Levanah, waarin ik de opbrengst van mijn verschillende soorten werkervaring en opleidingen met elkaar verweef in het werk met ouders en kinderen. Hiernaast werk ik als docent psychodiagnostiek aan de Radboud Universiteit binnen de afdeling orthopedagogiek, Gezin en Gedrag. 

Professionele achtergrond

2010-2013: Postacademische Opleiding voor Antroposofische Psychotherapie (NVAP)
2000-2010: Werkzaam in verschillende posities in het werkveld van de jeugdzorg met kinderen en ouders met uiteenlopende problematiek.
2009-2011: Enneagram Professional Training Program (Enneagram Nederland).
1996-2000: Studie Orthopedagogiek Gezin en Gedrag (Radboud Universiteit), specialisatierichting systeemtherapie met gezinnen.
1995-1999: Werkzaam als leerkracht basisonderwijs

Drijfveren in het werken met kinderen en ouders

Kinderen raken mij door hun pure onschuld en doordat ze in al hun kwetsbaarheid hun weg in de wereld moeten zoeken naar evenwichtige volwassenheid. Mijn drijfveer is om ieder kind dat zo uniek is, te helpen die eigenheid optimaal te ontwikkelen. Graag help ik ouders en kinderen te kijken naar de kwaliteiten en krachten die in het kind aanwezig zijn en naar de manier van opvoeden die daar het beste bij past. Ik word blij als het lukt ouders te helpen hun kind te verstaan en bewust te begeleiden, zodat het kind zo veel mogelijk steun krijgt op zijn weg. Daardoor kan het later zijn talenten aan de wereld teruggeven.

Daarbij wil ik ook de ouder of begeleider van het kind in zijn eigenheid, krachten en kwaliteiten ontmoeten, zodat deze ingezet kunnen worden. In mijn praktijk kunnen betekenisvragen daarom een plaats krijgen. Wat is de betekenis van de band tussen juist dit kind en deze ouder? Wat brengen zij elkaar? En welke gezinsdynamieken spelen een rol? Door de omgeving en het kind bewuster op elkaar af te stemmen kan het kind zich beter kan ontwikkelen.

Christel Aarntzen, orthopedagoge praktijk Levanah Nijmegen